Home // 2016 // maart // 11

Arbodienst

Sinds kort ben ik op zoek naar een arbodienst voor mijn bedrijf. Ik heb een eigen bedrijf en het is belangrijk om mijn eigen medewerkers op hun gemak te stellen. Een arbo dienst is tegenwoordig niet verplicht, maar wel belangrijk, als je weinig verzuim wil hebben en een rustige sfeer wilt bereiken op de werkvloer. Zo blijft het verzuim zo laag mogelijk en kunnen zieke werknemers zo snel mogelijk re-integreren.

Wat doet een arbodienst?!

Maar, wat doet een arbodienst precies. Een arbo dienst ondersteunt en adviseert werkgever en personeel bij ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden, maar geeft ook begeleiding bij bijvoorbeeld slachtofferhulp. De Arbowetgeving verplicht werkgevers om deskundige ondersteuning bij arbo- en verzuimbeleid te regelen. Als je niet voor bedrijfsarts kiest, maar toch voor een arbo dienst mag je sinds 2005 zelf bepalen voor welke diensten precies. Je bent wel verlicht om een arbo dienst in te kopen voor onder anderen: begeleiding van zieke werknemer, het periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek, aanstellingskeuring. Een arbo dienst neemt eigenlijk veel op zich en is voor veel dingen zelf verantwoordelijk. Echter blijven ook sommige taken voor de werkgever die betrekking hebben tot het aanmelden van een zieke medewerker bij de arbodienst, en het uitbetalen van salaris bij langdurige ziektes.

Vliegendearbodienst.nl

Op internet en via collega’s heb ik vliengendearbodienst.nl gevonden. Een online bedrijf waar je gelijk een verzuimgesprek kan regelen of je pakket kan kopen zoals arbo consultant, spoedcontrole verzuim etc. Dat is de beste, de snelste, absoluut de goedkoopste – dat zeggen ook de reviews en mijn collega’s. Veel overleg gaat via internet en telefonisch, wat heel makkelijk voor mij is aangezien ik erg druk ben en niet echt tijd voor veel extra afspraken heb.

Ik heb het contact formulier ingevuld met mijn verhaaltje en met paar vragen, en nu wacht ik op antwoord.

Italiaans design

Van de week waren mijn vriend en ik op zoek naar Italiaans design voor ons huisje. Binnenkort gaan wij samen wonen en hebben wij niet lang geleden een huisje gekocht. We zijn al een aantal jaren samen en zijn heel blij met elkaar. Daarom hebben wij nu ook de stap genomen om een eigen huis te kopen. We gaan in Veenendaal wonen, dichtbij mijn werk. Mijn vriend werkt veel vanuit huis dus het is voor hem geen probleem waar wij wonen. We hebben een mooie schattige huis gekocht en nu komt de moeilijke deel met inrichten en klaar maken voor wonen. We hebben besloten om Italiaans design meubelen te kopen, omdat wij alle twee een groot fan zijn van Italië en mooie meubels.

Wat houdt Italiaans design precies in?

Wat houdt Italiaans design precies in, vertel ik graag in mijn blogje. Italië loopt altijd voorop als het gaat om interieur en trends. Design staat voor industrieel ontwerp in ons geval: meubels. Stoelen, banken, fauteuils, eetkamertafels, bedden, bijzettafels, kasten etc. Deze meubels onderscheiden zich, omdat zij veelal verfijnd, elegant, stijlvol en geraffineerd zijn. Het design presenteert de rijke historie van zijn oorsprong.

Living Collection

Bij Living Collection hebben wij kunnen vinden wat we zochten. Het bedrijf verkoopt Italiaanse meubels van top kwaliteit merken uit Milaan. Merken zoals Bonaldo, MisuraEmme en die-Collection zijn bij Living Collection te vinden. Wij vonden MisuraEmme heel mooi. Een super leuk merk met “custom-made productie”. Bovendien worden de meubels van deze bedrijf gebruikt door traditionele hotels en lifestyle resorts.

In de mooie showroom van Living Collection hebben wij dus ook mooie dingen kunnen vinden voor ons huisje. Het werd ook verteld dat maatwerk mogelijk is als wij interesse daarin hebben. Wij hebben een offerte thuis mee genomen en gaan er even over nadenken!