Home // Geen categorie // Arbodienst

Arbodienst

Sinds kort ben ik op zoek naar een arbodienst voor mijn bedrijf. Ik heb een eigen bedrijf en het is belangrijk om mijn eigen medewerkers op hun gemak te stellen. Een arbo dienst is tegenwoordig niet verplicht, maar wel belangrijk, als je weinig verzuim wil hebben en een rustige sfeer wilt bereiken op de werkvloer. Zo blijft het verzuim zo laag mogelijk en kunnen zieke werknemers zo snel mogelijk re-integreren.

Wat doet een arbodienst?!

Maar, wat doet een arbodienst precies. Een arbo dienst ondersteunt en adviseert werkgever en personeel bij ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden, maar geeft ook begeleiding bij bijvoorbeeld slachtofferhulp. De Arbowetgeving verplicht werkgevers om deskundige ondersteuning bij arbo- en verzuimbeleid te regelen. Als je niet voor bedrijfsarts kiest, maar toch voor een arbo dienst mag je sinds 2005 zelf bepalen voor welke diensten precies. Je bent wel verlicht om een arbo dienst in te kopen voor onder anderen: begeleiding van zieke werknemer, het periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek, aanstellingskeuring. Een arbo dienst neemt eigenlijk veel op zich en is voor veel dingen zelf verantwoordelijk. Echter blijven ook sommige taken voor de werkgever die betrekking hebben tot het aanmelden van een zieke medewerker bij de arbodienst, en het uitbetalen van salaris bij langdurige ziektes.

Vliegendearbodienst.nl

Op internet en via collega’s heb ik vliengendearbodienst.nl gevonden. Een online bedrijf waar je gelijk een verzuimgesprek kan regelen of je pakket kan kopen zoals arbo consultant, spoedcontrole verzuim etc. Dat is de beste, de snelste, absoluut de goedkoopste – dat zeggen ook de reviews en mijn collega’s. Veel overleg gaat via internet en telefonisch, wat heel makkelijk voor mij is aangezien ik erg druk ben en niet echt tijd voor veel extra afspraken heb.

Ik heb het contact formulier ingevuld met mijn verhaaltje en met paar vragen, en nu wacht ik op antwoord.

Posted in Geen categorie

Comments are closed.