Home // Geen categorie // Goedkope fauteuils

Goedkope fauteuils

Soorten stoelen

 

Fauteuils

Een fauteuils is ook wel beter bekend als een leunstoel. Deze stoel is meestal gestoffeerd en is makkelijk te verplaatsen. Deze stoel heeft meestal open armleuningen en soms losse inlegkussen. Deze stoel komt van oorsprong uit Frankrijk. En tegenwoordig heb je goedkope fauteuils. Vroeger waren fauteuils duurder dan dat ze tegenwoordig zijn. Fauteuils zijn van oorsprong vrouwen stoelen en daarom mochten vroeger er eigelijk alleen vrouwen op zitten. Ongeveer vijftig jaar geleden was het precies andersom. Toen was het de stoel midden in de woonkamer waar de baas des huizes in zat. Deze stoel stond meestal appart van alle andere stoelen en banken en was gericht op de televisie. Tegenwoordig is de fauteuils voor iedereen die er graag in wilt zitten.

 

Je hebt ook allemaal verschillende soorten fauiteuilsen die later zijn uitgebracht namelijk:

  • Crapeaud
  • Oorfauteuil
  • Clubfauteuil
  • Damesfauteuil

 

Crapeaud

De crapeaud is een geheel beklede fauteuil met gesloten armleuningen. De poten zijn weggewerkt met een sierlijke rand van franjekoorden passend bij de stoffering. Deze salonstoel kwam in de mode tijdens van het tweede empire 1848.

 

Oorfauteuil

Een andere benaming voor oorfauteuil is ‘vleugelstoel’. Het is een leunstoel die zich naar boven toe verbreed, waarvan de rug zijdelings en bovenaan uitstulpende ‘vleugels’heeft ter bescherming van rug, hoofd en hals tegen tocht of juist tegen teveel warmte bij een open haard.

 

Clubfauteuil

De clubfauteuil ontstond in de periode van de art deco. Rug en armleuningen zijn dik en hoog, zodat de gebruiker ‘diep’ in de stoel kan wegzakken. Deze massieve leunstoel werd vaak uitgevoerd in leer en wordt aangezien als een typische ‘herenstoel’.

 

Damesfauteuil

Een damesfauteuil is meestal een kleinere uitvoering van hier boven genoemde modellen. Dat zijn dus de Crapeaud, Oorfauteuil, Clubfauteuil in kleinere uitvoering.

 

 

Kortom je hebt veel verschillende soorten fauteuils voor ieder wat wils. Goedkope fauteuils vind je makkelijk op internet, want je hebt ook hele duuren fauteuils er tussen zitten. En dan denk ik altijd bij me zelf waarom zo duur als het ook goedkoop kan natuurlijk. Zelf heb ik laatst ook een fauteuils gekocht. Ik heb dus natuurlijk een goedkope fauteuils gekocht. En daar heb ik heel veel plezier van. Het is een soort van oorfauteuils en die gebruik ik voor bij mijn openhaard. Echt ideaal, want ik heb het lekker warm en het wordt niet zo snel te heet. Als je ook zo iets zoekt dan kan je ook een goedkope fauteuil vinden.

Posted in Geen categorie

Comments are closed.